Kod Yazma
Programlama – Oyun – Animasyon
Teknoloji ve bilgisayarlar ile etkileşim içinde olduğumuz bir dünyada kodlamayı öğrenmek demek bu hizmetlerin nasıl çalıştığını anlamak demektir. Bilişimsel ve yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmek demektir. Matematik, Fen Bilgisi gibi müfredatlar arası disiplinlerle bağlantı kurarak gerçek yaşam sorunlarına çözüm üretmektir. Dahası kodlamayı öğrenmek demek yeni fikirler keşfetmede ve iş – eğlenceye yönelik şeyler üretmede güçlü yollar kazanmak demektir.
Dijital bir dünyaya gözlerini açan çocukların bu konuda gelişmeleri de oldukça kolay oluyor. Teknolojiyle daha çok iç içe yaşadığımız bu günlerde öğrencilere yönelik bu konudaki kurslar, atölyeler ve uygulamalar da gelişiyor ve sayıları gittikçe artıyor. Merak eden ve öğrenmeye açık çocukların internet üzerinden ve offline bilgisayar programlamayı keşfedebileceği kursları sizinle paylaşıyoruz.
Steve Jobs, Bill Gates, Mark Zuckerberg ve bilgisayar alanında daha birçok isim. Hepsinin ortak özelliği ise küçük yaşta programlama öğrenmiş olmaları.
Bugün sadece Bilgisayar yada Yazılım Mühendisliğinde değil tüm mühendislik disiplinlerinde ve matematik bölümünde bilgisayar programlama dersi zorunlu olarak okutuluyor.
Google, Microsoft, Facebook ve Twitter’daki mühendisler bu eğitim içeriğini oluşturmaya yardımcı oldu
- Minecraft™ © 2016 Microsoft.
- Star Wars™ © 2016 Disney ve Lucasfilm.
- Frozen™ © 2016 Disney.
- Ice Age™ © 2016 20th Century Fox.
- Angry Birds™ © 2009-2016 Rovio Entertainment Ltd.
- Plants vs. Zombies™ © 2016 Electronic Arts Inc.
- The Amazing World of Gumball is trademark and © 2015 Cartoon Network.
Sayısız Programlama Eğitimi Uygulamasına, Kolayca Erişebileceğiniz Bir Platform
● Işınsal düşünme ile beyindeki sağ yarım küre arasında nasıl bir ilişki olduğunu öğreneceksiniz.
● Sağ ve sol yarım küreleri dengeli kullanarak beyin kapasitenizi ve yaratıcı düşünme gücünüzü artıracaksınız.
● Elde ettiğiniz etkili beyin gücü ile süper bir problem çözücü olacaksınız.
( Massachusetts Institute of Technology ) MIT Media Lab Tarafından Geliştirilen Bir Proje
● MIT Media Lab tarafından 2003’de geliştirilen Scratch, çocuklara bilgisayar programlamanın mantığını öğreten en çok kullanılan programlardan biri.
● Scratch ile animasyonlar, interaktif hikayeler, çizgi filmler, oyunlar yaratabilirsiniz .. Ve bunları herkesle paylaşabilirsiniz.
● Özellikle 8 ila 16 yaş grubu için tasarlanmış bir görsel sürükle bırak programlama aracı.
MIT Media Lab Tarafından 5 - 7 Yaş Arası İçin Geliştirildi
● MIT Media Lab tarafından geliştirilen Scratchjr, okuma yazma bilmeyenler dahil 5 – 7 yaş çocuklar için geliştirildi.
● Scratchjr ile animasyonlar, interaktif hikayeler, çizgi filmler, oyunlar yaratabilirsiniz .. Ve bunları herkesle paylaşabilirsiniz.
● Özellikle 5 ila 7 yaş grubu için tasarlanmış bir görsel, sürükle bırak programlama aracı. Tabletlerde çalışıyor.
Kodu Game Lab, Microsoft Tarafından Geliştirilen ve Çocuklar İçin Oyunlar Oluşturmayı Sağlayan, Görsel Programlama Diline Sahiptir
● Kodu özellikle çocukların bilgisayar oyunu yaratmaları için tasarlanmış görsel bir programlama dilidir.
● Kodu Game Lab ile programlama bilgisine sahip olmadan kendi karakterlerinizi, hikayenizi ve kurallarınızı oluşturabileceğiniz bir oyun yapma aracı.
● Çocukların da yetişkinler kadar kolaylıkla kullanabileceği ve eğlenebileceği bir şekilde tasarlanmıştır.
● Kodu’yu kullanmak için bir Windows 7 veya 8 kurulu bir bilgisayar gereklidir.
Pixel Press Floors İle Kağıt Üzerinde Eğitsel Oyun Tasarlama
● Temel amaç, öğrencilerin kağıt üzeride bir eğitsel oyun, Pixel Press Floors uygulamasıyla bir platform oyun ve somut objelerle oyun prototipi oluşturabilmesini sağlamaktır.
● Floors hayallerini yansıtabilecekleri platformlar garanti eder. Floors’un oyun dünyasında kendinize yer ayırın. Tabletlerde çalışıyor.
● Empati Kur – Tanımla – Fikirleştir – Prototiple – Test Et .. Süreçlerini içinde barındıran “Tasarım Odaklı Düşünme” yi temel alarak hazırlanmıştır
Codesparkın Geliştirmiş Olduğu The Foos
● 3 farklı bölüm ve her birinde toplam 8 tane seviyeden oluşan bir kodlama etkinliğini.
● Daha çok 1 ve 2. sınıf seviyesi öğrencileri kodlama etkinliğine aktif olarak katılabilirler..
● web üzerinde, iPad üzerinde, Android tablet üzerinde ve Kiddle Fire üzerinde çok başarılı bir şekilde çalışıyor.
Bugünün dünyasında, toplum tamamen tüketici konumunda. İnsanlar gelişen teknoloji ile hazır ürünlere eğilimli. Ayrıca çocuklar mevcut oyunları oynayarak bu durumun bir parçası haline gelmiştir.
Bu eğitim kapsamında çocukların değişmesi planlanmaktadır. Öğrencilerin oyun tasarlayarak üretici konuma gelmesi hedefleniyor. Bu nedenle kod yazma onlar için büyük bir fırsat olacaktır. Programlamayla bilgisayarlara yada diğer makinalara nasıl davranacaklarını söylerken bizde problemlerin nasıl çözüleceğini ve sistemli düşünebilmeyi öğreniyoruz.
Kod yada Algoritma yazabilmek bize problemlere farklı yönlerden bakabilme ve en kestirme çözümü bulabilme yeteneği kazandırıyor. en büyük firma kurucuları ve en meşhur programcılar herkesin küçük yaşlardan itibaren programlama öğrenmesi gerektiğini savunuyor.
“ Bence bu ülkede herkes bilgisayar programlamayı öğrenmeli. Bir bilgisayar dili öğrenmeli. Çünkü bu, insana nasıl düşüneceğini öğretiyor. Ben bilgisayar bilimini bir sosyal bilim olarak görüyorum. Bu herkesin öğrendiği bir şey olmalı. ” Steve Jobs
Özet olarak programlama öğrenmek insana; sistematik düşünme, problem çözebilme, olaylar arasındaki ilişkileri görebilme, yaratıcı düşünebilme gibi yetiler kazandırıyor. Programlama bilen bir kişi bir makinanın ya da sistemin işleyişini daha kolay ve daha hızlı kavrayabiliyor ve problem çözerken makinanın çalışma mantığını göz önüne alarak daha kestirme çözümler üretebiliyor.
En çok kullanılan sosyal ağ olan Facebook’un kurucusu Zuckerberg kod yazmayı 9 yaşında öğrenmiş. Dünya devi Bill Gates’in ilk programı 13 yaşında yazdığı üçtaş oyunuydu.
Kodlamanın Artık Hayatımızın Vazgeçilemez Bir Parçası Olduğunu Hepimiz Biliyoruz
● Teknoloji ve bilgisayarlar ile etkileşim içinde olduğumuz bir dünyada kodlamayı öğrenmek demek bu hizmetlerin nasıl çalıştığını anlamak demektir. Bilişimsel ve yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmek demektir
Herkes Kod Yazabilir // Geleceğinizin Elinden Tutun - Çocuklarınızı Kod Yazma İle Tanıştırın //
● Matematik, Fen Bilgisi gibi müfredatlar arası disiplinlerle bağlantı kurarak gerçek yaşam sorunlarına çözüm üretmektir. Dahası kodlamayı öğrenmek demek yeni fikirler keşfetmede ve iş – eğlenceye yönelik şeyler üretmede güçlü yollar kazanmak demektir
Dikkat, hafıza, müzik kulağı ve yeteneği, okuma + anlama testleri için lütfen randevu alınız.. 0553 305 19 92
Haftanın 6 Günü Sizin İçin Buradayız
Açılış : 10:00
Kapanış : 19:00
Eğitimlerimiz 5 yaşından başlayarak,
çocuk, genç ve yetişkin olmak üzere
tüm yaş gruplarını kapsamaktadır.